понедельник, 27 июля 2015 г.

NKVD LVOV 1941Crime in the territory of Western Ukraine.





Crime in the territory of Western Ukraine in 1941 was destroyed by the NKVD 24,000 people.

 За перші два тижні від початку німецько-радянської війни 22 червня 1941 р. у тюрмах Західної України більшовики розстріляли понад 21 тис. в'язнів. Таким чином у Львівській області було розстріляно 4140 в'язнів. У самому Львові було три в'язниці: № 1 — на Лонцького, № 2 — Замарстинівська та № 4 — Бриґідки. Тюрма № 3 перебувала у замку м. Золочева, що близько сімдесяти кілометрів від Львова — сюди відправляли в'язнів, коли львівські тюрми були переповнені (а таки були переповнені: у тюрмі на Лонцького при ліміті 1500 осіб перебувало 3638 в'язнів).

«Приговор как врагов народа расстрелять». І прізвища —..
У тюрмах Львівщини станом на 22 червня 1941 року було 5424 в'язні. Більшості інкримінували злочини за статтею 54 карного кодексу УРСР, тобто — контрреволюційну діяльність. 3602 людини залишились у тюрмах Львова. А куди поділися ешелони — документи мовчать.

Самі ж екзекуції розпочалися 22 червня — розстріляно засуджених до смертної кари. Із проміжного звіту начальника тюремного відділення УНКВД Львівської області Лермана ЛЕЙТЕНАНТ ГОСУДАРСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ відомо, що станом на 24 червня у тюрмах Львова та Золочева було розстріляно 2072 особи.


Волонтерская помощь армии, український волонтерський рух.

26 червня затвердили розстрільні списки — ще 2068 осіб підлягали знищенню. Їх вбили протягом 24--28 червня.Таким чином у Львівській області було розстріляно 4140 в'язнів. Проте підрахунки не узгоджуються: залишилося у тюрмах 3602 особи, а розстріляли більше.

Відповідь на це питання дає доповідна того ж таки Лермана: тут йшлося також про надходження нових ув'язнених. Тюремні документи на цих людей належним чином не оформлювали.

Це лише один фрагмент трагічної статистики, поняття, розділеного Сталіним. Справжня картина розкривається, коли поглянути на всю карту Західної України - близько 24 тисяч вбитих.
Спочатку застосовували звичну для НКВД практику: індивідуально, у спецкамері, постріл у потилицю. Коли наближався фронт, а плани не було виконано — розстрілювали масово: зганяли в'язнів до камер підвалів та через дверцята для передачі їжі стріляли з автоматичної зброї.
Віконечко відкривалося — і в'язень, замість їжі для підтримки життя, бачив засіб знищення... останнє, що бачив у житті).




Патріотичний одяг. Україна понад усе

Комментариев нет:

Отправить комментарий